На Кіровоградщині в школах запровадять нове меню

Грудень 11, 2020 | Новини | Переглядів: 1077 | Коментарі: 0

Із нового року набирає чинності новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Над документом Міністерство охорони здоров’я працювало впродовж трьох років.

На Кіровоградщині з початку року осучаснили харчоблоки у 25 школах. 

«Одним із напрямків реформи шкільного харчування є оновлення харчоблоків. У рамках пілотного проекту «Сучасна шкільна їдальня», який реалізується на Кіровоградщині та проекту Президента України «Велике будівництво», у 25 школах області вже вдалося встановити кухонне обладнання на більш як 8 мільйонів гривень. У харчоблоках здійснили ремонти», - додала заступниця директора департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко.

Також у цих школах запровадили нові меню. 

На Кіровоградщині з початку року осучаснили харчоблоки у 25 школах

Про це говорили  під час онлайн наради з керівниками обласних державних адміністрацій під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі дружини Президента України Олени Зеленської.

«Робота над реформуванням системи харчування у навчальних закладах триває та переходить на наступний етап – підготовка орієнтовних меню. Група працює над створенням зразків меню з рецептами страв і технологічними картками, які відповідають оновленим вимогам і нормам харчування для дітей усіх вікових груп. Сезонні меню готуються на шість тижнів. Уже розроблені меню сніданків та обідів. Триває робота над укладанням меню других сніданків і підвечірків», – зазначила Олена Зеленська.

Над розробкою меню працюють фахівці Міністерства охорони здоров’я, представники громадських організацій, дитячі ендокринологи та дієтологи.

Водночас у ході наради піднімалося питання про стан їдалень в освітніх закладах.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool