На Кіровоградщині у незаконний спосіб заволоділи автомобілем мешканця сусідньої області

Червень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

До жителя Черкаської області зателефонували невідомі та попросили надати послуги евакуатора. У результаті чоловік позбувся належного йому транспортного засобу. Трьох підозрюваних працівники Новоархангельського райвідділу УМВС Кіровоградщини розшукали на території сусіднього населеного пункту. За скоєне зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Про історію, яка сталася в минулий четвер, мешканець Черкаської області зміг повідомити працівникам міліції лише вночі наступної доби. Днем раніше 47-річному власнику автоевакуатора зателефонували невідомі і попросили допомоги у транспортуванні належного їм автомобіля. За легендою, транспортний засіб зіпсувався на ділянці автотраси у Новоархангельському районі, що на Кіровоградщині, і його потрібно було доправити до столиці.
Прибувши на зазначене замовниками місце, потерпілий і справді побачив автомобіль та чоловіка, який представився господарем. Коли автівку врешті завантажили на спеціальну платформу евакуатора і мали вирушати в дорогу, в дверцята кабіни постукали. Відчинивши, водій побачив чотирьох осіб із закритими масками обличчями, які тримали у руках предмети, схожі на автоматичну зброю.
У подальшому незнайомці наказали чоловіку вийти з салону машини, зв’язали руки та ноги липкою стрічкою, зав’язали очі та посадили до іншого транспортного засобу, після чого розпочали рух.
«Подорож» водія евакуатора закінчилася пізньої ночі на тому ж місці, де і розпочалася. Пута на руках йому дещо послабили та залишили одного у незнайомій місцевості. Аби отримати допомогу, чоловік пішки дійшов до найближчого населеного пункту, зателефонував з чужого мобільного родичам, а коли дістався додому повідомив про пригоду правоохоронців.
Наступного дня за орієнтуванням викрадений транспортний засіб працівники міліції зупинили на території однієї з областей. За кермом перебував один з підозрюваних.
- Особи трьох інших зловмисників кіровоградські оперативники встановили та розшукали на території Черкащини. Ними виявилися місцеві жителі, віком від 34 до 37 років, непрацюючі, - повідомив начальник Новоархангельського РВ УМВС в області Ярослав Корецький.
За цими фактами розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 2 ст. 146 ККУ «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool