На Кіровоградщині у квартиру пенсіонерки увірвалися невідомі з масками на обличчях

Червень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 1401 | Коментарі: 0

Резонансний злочин дільничний інспектор міліції та оперуповноважений карного розшуку розкрили буквально за лічені хвилини. Миттєва поява правоохоронців була для нападників настільки несподіваною, що вони негайно вийшли з машини, добровільно здали зброю, відібрані у потерпілих речі і згодилися на місці дати покази. За скоєння розбійного нападу раніше судимим за аналогічні злочини громадянам тепер загрожує новий строк, який може дорівнювати 12 рокам позбавлення волі.

Пригода сталася 25 червня в одному з сіл Маловисківського району. До помешкання, в якому проживала 69-річна жінка та її 50-річний син, через вікно увірвалися невідомі. Двоє незнайомців, вдягнених у темні спортивні костюми та з масками на обличчях, спершу накинулися на жінку. Один з нападників почав душити її за шию. Почувши крик матері, в іншій кімнаті прокинувся син, однак над його ліжком вже також стояв невідомий чоловік і погрожував предметом, зовні схожим на пістолет.

Не очікуючи реакції своєї жертви, зловмисник кілька разів вдарив потерпілого металевою рукояткою по спині, а потім зв’язав скотчем руки.
Вимоги нападників були досить чіткими і зрозумілими. Їм потрібні були гроші та цінні речі. Перевертаючи все догори дном у будинку, непрохані гості спромоглися знайти самостійно лише 500 гривень. Окремо сховані гроші та два не нових мобільних телефони господиня будинку згодилася віддати нападникам сама, оскільки дуже злякалася за життя своєї дитини.
Отримавши в якості здобичі 1500 гривень та два застарілих телефони, зловмисники викликали таксі та вирушили в дорогу.

У цей час вулицею населеного пункту поверталися з території обслуговування додому місцеві правоохоронці. Дільничний інспектор Маловисківського райвідділу міліції Андрій Ємець та оперуповноважений карного розшуку того ж підрозділу Валентин Шаповал відразу звернули увагу на сторонній автомобіль, який точно не належав нікому з місцевих жителів. Коли ж надійшло орієнтування про скоєння розбійного нападу, не залишилось жодних сумнівів, тож по ситуації було вирішено діяти негайно.
- Не підозрюючи того, що пасажири можуть бути кримінальниками, водій автомобіля Мерседес відразу виконав вимогу правоохоронців та зупинився. Після цього, чоловіки настільки розгубилися, що вирішили про всяк випадок здати речові докази і розповісти про пригоду одразу на місці, - розповідає начальник Маловисківського РВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Рудь.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій».
Для 24-річного жителя міста Кіровограда ця судимість буде лише другою, а от для його 34-річного «товариша по нарам» з Маловисківського району – вже шостою. За скоєне обом тепер загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool