На Кіровоградщині спускають воду з проїжджої частини

Лютий 22, 2017 | Новини | Переглядів: 1396 | Коментарі: 0

Пропуск талої води та ліквідація аварійно небезпечних вибоїн – на порядку денному у кіровоградських дорожників.

Зараз, коли весна вже зовсім близько, бригади робітників філій ДП «Кіровоградський облавтодор» все більше зусиль докладають на прибирання снігу, що ще залишається на узбіччях доріг. Цьогорічна зима видалася досить сніжною – хурделило по всій Україні.

Кіровоградщину ж найсильніше засипало у Різдвяні свята. Тоді і люди, і техніка, працювали на межі можливого. Прибирали сніг з доріг і вдень, і вночі. Зараз же прибирають сніжні вали обабіч доріг.

- Ми довго не могли взятися до роботи, оскільки через сильні морози сніг просто не піддався техніці, - пояснює начальник відділу безпеки дорожнього руху Служби автодоріг у Кіровоградській області Олександр Палівода. – Сніг не просто злежався і стиснувся під власною вагою, а ще й добре обмерз після дощів, які теж кілька разів спостерігалися на території Кіровоградської області. Тож як тільки температура повітря почала коливатися через нуль, ми взялися за пропуск талих вод та розчистку водопропускних труб.
Від початку тижня, щоденно, дорожники прибирали по 50-60 кілометрів проходу на узбіччях. По 5-6 бригад виходили на забезпечення безпосередньо пропуску води.

Пропуск талої води та ліквідація аварійно небезпечних вибоїн – на порядку денному у кіровоградських дорожників.

Окрім ліквідації залишків снігу, активно ведеться і робота з ліквідації аварійно небезпечних вибоїн. Перш за все, ямковість лагодять на найбільш уражених ділянках з високою інтенсивністю руху. Переважно працюють з просоченням, хоча подекуди застосовують і холодний асфальтобетон.

- Це не панацея, а просто вимушений, обґрунтований крок, - додає начальник відділу експлуатаційного утримання САД Олексій Донченко. – Щоб не допустити аварійних ситуацій на дорогах і ще більшого руйнування покриття, ми навіть взимку проводимо, так би мовити, профілактичні заходи. Аварійна ліквідація ямковості – основний такий захід. І вчасне її виконання дає нам час, доки ми отримаємо фінансування щоб уже у сприятливих погодних умовах виконувати ґрунтовнішу роботу – поточний середній або ж капітальний ремонти.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool