На Кіровоградщині сплата екологічного податку збільшилася на 5,5 млн. грн.

Липень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

З початку року надходження екологічного податку склали 13,5 мільйонів гривень, тоді як за аналогічний період 2012 року було сплачено лише вісім мільйонів гривень.

Найбільші суми екологічного податку були сплачені до бюджету такими підприємствами, як ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» та ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Петрівського району, ТОВ «Побужський феронікелевий комбінат» Голованівського району.
Екологічний податок, як роз’яснюють фахівці ГУ Міндоходів у Кіровоградській області, є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.
На Кіровоградщині відрахування до бюджету за викиди, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів здійснюють 2765 платників екологічного податку, з яких 2368 – це юридичні особи.
З метою пошуку додаткових резервів надходжень до бюджету та повноти обліку платників екологічного податку, органами Міндоходів області постійно проводяться звірки інформації, отриманої від держуправління охорони навколишнього природного середовища та за поданими розрахунками. Так, протягом січня – червня нинішнього року у такий спосіб до сплати податку додатково залучено чотирьох платників.
Нагадаємо, що у поточному році екоподаток зараховується у таких пропорціях: до спеціального фонду державного бюджету – 53 відсотки та до спеціального фонду місцевих бюджетів – 47 відсотків. При цьому 33 відсотки з надходжень спецфонду держбюджету спрямовуються на фінансування виключно цільових проектів екологічної модернізації підприємств

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool