На Кіровоградщині сміттєзвалище функціонує з грубими порушеннями

Травень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 787 | Коментарі: 0

Мешканці Олександрії звернулися до прокуратури з приводу незаконної діяльності місцевого сміттєзвалища. Стурбованість місцевих мешканців ситуацією, що склалася з законністю експлуатації олександрійського сміттєзвалища поділяє і прокуратура.

За дорученням органів прокуратури екологічною інспекцією та сільгоспінспекцією проведено перевірки суб”єкта господарювання, яке експлуатує Олександрійське міське сміттєзвалище. Виявлено, що підприємець самовільно використовує земельну ділянку площею 6,3 га, що віднесені до земель промисловості, транспорту та зв”язку без необхідної дозвільної документації. Сума збитків завданих засміченням даної земельної ділянки твердими побутовими відходами становить 100 тис. грн.
У зв’язку з систематичними та грубими порушеннями норм і правил експлуатації сміттєзвалища, відкрито кримінальні провадження одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України (ч.1 ст197-1 Самовільне зайняття земельної ділянки, ч.2 ст. 239 Засмічення земель) за якими триває досудове розслідування.
За результатами вказаної перевірки у зв’язку з грубими порушеннями експлуатації дане сміттєзвалище закрите. Окрім того, прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди вказаної земельної ділянки. Також прокуратурою внесено подання Олександрійському міському голові, яким зобов’язано привести діяльність даного сміттєзвалища у відповідність до вимог природоохоронного законодавства.

Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool