На Кіровоградщині СБУ виявила порушення вимог земельного законодавства

Травень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 823 | Коментарі: 0

У результаті перевірок, ініційованих співробітниками Управління СБ України в Кіровоградській області протягом березня-квітня ц.р., ревізорами Державної фінансової інспекції області виявлено факти вчинення протиправних оборудок у сфері землекористування, унаслідок яких державі завдано збитків на суму понад 1,5 млн. гривень.

Зокрема, посадовими особами одного з міськвиконкомів Кіровоградщини протягом 2009-2010 рр. надано в оренду двом приватним підприємцям земельні ділянки для використання в комерційних цілях за заниженими ставками орендної плати, що призвело до завдання збитків бюджету у вигляді ненадходження платежів на загальну суму понад 360 тис. грн.
Керівники двох інших приватних підприємств, використовуючи земельні ділянки для розміщення адміністративно-виробничих баз, надані їм в довгострокову оренду однією із селищних рад, не здійснювали обов’язкових платежів орендної ставки за користування землями, внаслідок чого місцевому бюджету завдано збитків на загальну суму понад 900 тис. грн.
На території Добровеличківського району співробітники СБУ викрили факт фіктивного створення фермерського господарства з подальшим розпаюванням земель, що створило передумови до неправомірного переведення державних земельних ресурсів у приватну власність.
За матеріалами перевірок Управління СБ України в Кіровоградській області слідчими підрозділами УМВС України в області, як органом досудового розслідування, розпочато шість кримінальних проваджень за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.367 (службова недбалість), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Прес-сектор УСБУ в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool