На Кіровоградщині рятувальники зустрілися з підлітками, що прибули зі сходу країни (ФОТО)

Листопад 04, 2023 | Новини | Переглядів: 858 | Коментарі: 0

Кропивницькі рятувальники завітали до соціального гуртожитку у с. Торговиця Голованівського району.

Там на них чекала особлива аудиторія. Це діти позбавлені батьківського піклування, що до війни проживали у м. Торецьк на Донеччині. Нині вони здобувають освіту у Торговицькому ліцеї, а старші хлопці опановують професію газозварювальника.

Незважаючи на усе, через що їм довелося пройти, діти щирі та відкриті до спілкування. Учасники заходу зацікавлено слухали рекомендації надзвичайників про правила пожежної безпеки у побуті, задавали питання та щиро дивувалися тому, як такі звичні речі як мобільний телефон або планшет можуть бути небезпечними. Тож, відтепер, як зізналися підлітки, завжди пильнуватимуть, чи справні у них електроприлади, та ніколи не залишатимуть на підзарядці телефон вночі.

На Кіровоградщині рятувальники зустрілися з підлітками, що прибули зі сходу країни

На Кіровоградщині рятувальники зустрілися з підлітками, що прибули зі сходу країни

На Кіровоградщині рятувальники зустрілися з підлітками, що прибули зі сходу країни

На Кіровоградщині рятувальники зустрілися з підлітками, що прибули зі сходу країни

Під час практичної частини заняття один з хлопців виявив бажання одягти бойовку та за допомогою вогнегасника самостійно спробував загасити умовну пожежу. Чи сподобалося йому? Певно, що так. Навіть задумався, а чи не стати йому рятувальником.?!

Психолог Головного управління надала поради стосовно того, як справлятися зі стресом та розвантажувати нервову систему. А нескладні практики піклування про ментальне здоров’я запропоновані учасникам заходу, можна успішно використовувати самостійно.

Впродовж кількох годин рятувальникам вдалося створити невимушену атмосферу довіри та щирого спілкування. А вдячні очі слухачів настільки вразили надзвичайників, що полишати гуртожиток зовсім не хотілося.

Дивовижно, як діти, що пройшли жахи війни та евакуації, можуть бути такими внутрішньо зрілими, сильними, дуже цілеспрямованими та неймовірно позитивними. Дехто з них - це діти з особливими потребами, а відтак, і потребують особливого піклування. Їх підтримують педагоги, опікується ними й місцева влада. 

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool