На Кіровоградщині рятувальники закликали громадян дотримуватись правил пожежної безпеки

Липень 24, 2021 | Новини | Переглядів: 789 | Коментарі: 0

23 липня фахівці Головного управління ДСНС в області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед місцевого населення м. Олександрія. 

Рятувальники навчали перехожих на вулицях, як запобігти пожежі в житловому секторі. Загалом такі заходи рятувальники проводять постійно, адже основна їх мета – не лише не допустити виникнення пожеж, а й сформувати у громадян свідоме ставлення до необхідності дотримання елементарних правил безпеки у повсякденному житті.

У першу чергу, під час бесід фахівці Служби порятунку звернули увагу громадян на правила експлуатації електроприладів. Пояснили людям, чому не варто перевантажувати електромережу, вмикаючи велику кількість приладів одночасно, наскільки важливо користуватися тільки справними електроприладами, не залишати їх увімкненими без нагляду чи при виході дому. Окрім цього, рятувальники поінформували громадян про небезпеку розкладання багаття на присадибних ділянках чи природних екосистемах та пояснили, що такі пожежі можуть загрожувати перекиданням на житлові і лісові масиви, винищуючи людське майно та природне середовище. Людська необачність при користуванні відкритим вогнем на подвір’ї здатна призвести до вражаючих наслідків, на відновлення яких потрібно не один десяток років. Тому рятувальники закликали своїх співрозмовників завжди стежити за відкритим вогнем, не залишати розпалене багаття та в жодному разі не дозволяти дітям розпалювати вогонь, підходити близько до вогнища тощо. Для кращого засвоєння правил безпеки, яких під час профілактичної роботи фахівці рятувальної служби навчали людей, громадянам вручили листівки на протипожежну тематику.

Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool