На Кіровоградщині рятувальники продовжують проводити відпрацювання житлового сектору (ФОТО)

Жовтень 24, 2023 | Новини | Переглядів: 689 | Коментарі: 0

У багатьох оселях жителів Кіровоградщини уже розпочався опалювальний сезон.

На Кіровоградщині рятувальники продовжують проводити відпрацювання житлового сектору

На Кіровоградщині рятувальники продовжують проводити відпрацювання житлового сектору


Багато господарів вже почали користуватися електрообігрівачами, пічним опаленням та газовими приладами. Щоб запобігти пожежам у житловому секторі, травмуванню й загибелі людей, працівники Служби порятунку проводять роз’яснювальну роботу серед населення та нагадують про негативні наслідки порушення правил пожежної безпеки у побуті.

Працівники Олександрійського районного управління ГУ ДСНС в області провели профілактичне відпрацювання житлового сектора селищ міського типу Онуфріївка та Петрове.

Спілкуючись з людьми, рятувальники нагадали про суворе дотримання правил експлуатації генераторів. Наголосили, що необхідно користуватися лише справними обігрівачами. Категорично забороняється використовувати саморобні або несертифіковані електроприлади, а також самостійно здійснювати ремонт обігрівальних систем та приладів. Громадянам порадили ще до початку опалювального сезону перевіряти, у якому стані перебувають груби, печі та плити, димоходи та витяжки, трусити сажу, замазувати тріщини. Розповіли про ознаки отруєння чадним газом, нагадали телефони екстрених служб та порядок дій у разі пожежі. Крім цього, рятувальники застерегли громадян від необережного поводження з вогнем під час паління та рекомендували не палити в ліжку.

А ще надзвичайники не оминули увагою питання мінної безпеки та закликали не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

Для більш ґрунтовного засвоєння знань з безпеки на завершення розмови фахівці рятувальної справи надали жителям селищ застережні листівки.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool