На Кіровоградщині рятувальники продовжують нагадувати громадянам правила пожежної безпеки

Вересень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 696 | Коментарі: 0

20 вересня працівники Петрівського районного підрозділу Управління ДСНС в області провели профілактичне відпрацювання житлового сектора у смт Петрове.

У процесі спілкування з мешканцями райцентру працівники пожежно-рятувальної служби нагадували про правила безпечного користування газом, електроприладами, про необхідність суворого їх дотримання.

Також рятувальники нагадали, що необхідно подбати про справність систем опалення та вентиляції, адже невдовзі розпочнеться опалювальний сезон. Зокрема тим, хто користується пічним опаленням, потрібно ретельно оглянути печі або груби, димоходи, потрусити сажу, замазати тріщини, оскільки саме через це найчастіше виникають пожежі у зимовий період, нерідко – з летальним кінцем. Також було наголошено на необхідності утримання в справному вигляді електромереж, на небезпеці їх перевантаження при одночасному підключенні до них побутових приладів. 

О цій порі, коли встановилась суха тепла погода, рятувальникам доводиться мало не щодня виїжджати на ліквідацію пожеж сухої трави, чагарників, пожнивних залишків на відкритих територіях населених пунктів області та на городах і полях. Тому рятувальники також звернулись до громадян з проханням бути максимально обережними у поводженні з відкритим вогнем, не кидати недопалків, сірників, не палити сміття, гілки, сухе листя та не провокувати пожеж у екосистемах, а також пам’ятати правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Прес-служба У ДСНС області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool