На Кіровоградщині розширюється безпековий освітній простір (ФОТО)

Червень 13, 2023 | Новини | Переглядів: 1150 | Коментарі: 0

У двох районах області відкрилися класи безпеки. Підготовка до їх відкриття - процес тривалий, що потребує залучення значних зусиль та ресурсів.

На Кіровоградщині розширюється безпековий освітній простір

На Кіровоградщині розширюється безпековий освітній простір

На Кіровоградщині розширюється безпековий освітній простір


Тож, освітні заклади, які не встигли це зробити до завершення навчального року, перенесли урочистості на початок літніх канікул. І не даремно! Адже через те, що у малечі з’явилося багато вільного часу, кількість відвідувачів зросла удвічі.

У Новомиргородському ліцеї №3 Новоукраїнського району відкриття класу безпеки перетворилося у масштабне дійство, до якого залучили команду ДЮРП та членів місцевого осередку військово-патріотичної гри «Джура». Після урочистостей за участі представників місцевої влади, освітян та рятувальників для учасників заходу влаштували інтерактивну гру-змагання у кількох локаціях. На кожному з етапів гри учасники мали показати знання у сфері безпеки, спритність та практичні уміння, набуті під час навчального року.

Ще одне відкриття безпекової лабораторії для школярів відбулося цього дня у Богданівському ліцеї ім. І.Г. Ткаченка Суботцівської сільської ради Кропивницького району. Усі небайдужі до питань безпеки, що завітали на відкриття, мали можливість поспілкуватися з рятувальниками та дізнатися від них чимало нового, що не входить до шкільної програми. Говорили сьогодні про правила безпеки у побуті та під час відпочинку. З’ясовували, що є варіантом норми, а що вкрай небезпечно для людини, як запобігти вогняному лиху та що робити, коли пожежа вже сталася.

Не оминули увагою надактуальну на сьогодні тему вибухонебезпеки. Познайомилися з видами сучасних боєприпасів та засвоїли порядок дій у разі їх знаходження.

Звісно, охопити весь величезний спектр питань безпекового спрямування під час одного заходу просто неможливо. Та, власне, організатори і не ставили це собі за мету. А ще раз нагадати дітям провила безпечної поведінки в оточуючому середовищі та зосередити їх увагу на факторах ризику – безумовно варто. Адже їх безпека понад усе!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool