На Кіровоградщині рибалок закликають не виходити на тонку кригу

Січень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 781 | Коментарі: 0

Як тільки починаються морози, любителі підлідного лову поспішають зайняти своє місце біля лунки на замерзлій водоймі.

Для дітей скута кригою річка – це майданчик для катання на ковзанах. Багато людей прямують по кризі просто, щоб скоротити шлях.

Для працівників пожежно-рятувальної служби ставки і річки взимку є об’єктом підвищеної уваги, оскільки за певних обставин і при недотриманні правил безпеки перетворюються на місце загибелі людей. Особливо актуальною проблема загибелі на водоймах стає в період різких перепадів температури повітря, при яких лід не встигає достатньо зміцніти, щоб витримати вагу людського тіла. Небезпечним є також лід, вкритий калюжами, оскільки важко визначити його реальну товщину, та снігом, який не дозволяє як слід промерзнути кризі.

Як тільки починаються морози, любителі підлідного лову поспішають зайняти своє місце біля лунки на замерзлій водоймі.

Рятувальники Кіровоградщини активно працюють на попередження нещасних випадків на водоймах. Зокрема 17 січня у містах Гайворон, Мала Виска та смт Онуфріївка працівниками Служби порятунку проведено роз’яснювальну роботу з рибалками в місцях масової риболовлі, під час якої рятувальники довели до відома громадян сумну статистику загибелі людей на воді та вручили попереджувальні листівки з правилами поводження на кризі, способами рятування та надання першої медичної допомоги.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool