На Кіровоградщині проводять рейди у місцях масової торгівлі

Січень 05, 2022 | Новини | Переглядів: 1246 | Коментарі: 0

Зимові свята тривають і повсякчас лунають гучні «вибухи» феєрверків, петард, хлопавок. Так, це видовищно й гарно, проте, на жаль, не обходиться без нещасних випадків, пов’язаних із порушенням правил використання піротехнічних виробів.

Рятувальники Кіровоградщини продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил безпечного святкування із використанням піротехніки. Крім того, разом із поліцейськими організовують рейди місцями торгівлі, щоб не допустити випадків несанкціонованого продажу піротехнічної продукції. Мета таких рейдів – переконатись, що ця небезпечна продукція не є у вільному продажі на ринках, місцях стихійної торгівлі, тобто у продавців, що не мають відповідних дозвільних документів.

Рятувальники та поліцейські також проводять роз’яснювальну роботу з продавцями і покупцями щодо правил безпеки під час використання піротехнічних виробів та правил безпеки під час святкування новорічно-різдвяних свят. 

Шановні громадяни! Щоб не зіпсувати собі свято, дотримуйтесь рекомендацій рятувальників: купувати петарди, салюти тощо варто лише в спеціалізованих торговельних закладах і вимагати у реалізаторів сертифікат якості. Перед використанням слід уважно вивчити інструкцію виробника та не порушувати її! Забороняється запускати петарди, феєрверки, ракети з балконів чи у закритих приміщеннях. Запускати феєрверки слід на відстані не менше 100 метрів від будинків та інших об’єктів. Не можна курити під час використання піротехніки, не дозволяється користуватись нею дітям. Під час спрацювання піротехніки потрібно відійти на безпечну відстань. Якщо салют не спрацював, не підходьте до нього близько 10-ти хвилин, оскільки існує велика вірогідність запізнілого вибуху. Піротехніку, яка спрацювала, гасіть, дотримуючись усіх можливих застережних заходів. Загальноприйнятий спосіб утилізації піротехніки такий: залийте її водою на дві години і лише після цього викиньте разом зі звичайним сміттям. 

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool