На Кіровоградщині продовжують знищувати одну з її візитівок (фото)

Липень 19, 2021 | Новини | Переглядів: 1792 | Коментарі: 0

Під загрозою знищення шанувальниками місць сили знаходиться ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Монастирище». 

продовжують знищувати одну з його візитівок

Про це повідомила відома кропивницька екологиня Ніна Бабанська.

За її словами, цими вихідними до скель, яким п’ять мільйонів років, приїхали більше 20 автівок з людьми, які називають себе екстрасенсами. Вони розбили палатки навіть на самій верхівці мегаліту, де, за припущеннями дослідників, наші предки проводили релігійні обряди і де кілька років тому юні дослідники унікальності Кіровоградщини з «Ексампей-ЕКО» відкрили унікальну знахідку – наскельний малюнок, який є точним відображенням зоряного неба.

З п’ятниці «туристи» в місці, що знаходиться під охороною держави, палили багаття, готували їжу, відпочивали, ходили в туалет, знищуючи червонокнижні та рідкісні рослини та руйнуючи мегаліт.

Їхнє «спілкування» з місцем сили зафіксував представник групи дослідників унікальностей Кіровоградського краю Сергій Лозовський.

Нагадаємо, що місяць тому у Кропивницькому обговорювали плани департаменту культури облаштувати Монастирище «туристичною інфраструктурою». Тоді екологиня била на сполох. Впродовж 28 років на території, що охороняється державою, так і не був встановлений охоронний державний знак. Всі ці роки заказник любителі природи використовували як місце для пікніка і продовжують це робити. 


продовжують знищувати одну з його візитівок

продовжують знищувати одну з його візитівок

продовжують знищувати одну з його візитівок

 продовжують знищувати одну з його візитівок 

  продовжують знищувати одну з його візитівок  

 



ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool