На Кіровоградщині продовжують створювати безпековий освітній простір (ВІДЕО)

Грудень 21, 2023 | Новини | Переглядів: 469 | Коментарі: 0

Рятувальників запросила до себе Устинівська громада. Приводом завітати на гостину стало відкриття класу безпеки в Устинівському ліцеї. Це знаменна подія як для освітян і школярів, так і для громади в цілому.

Перший урок безпеки у новоствореному класі, за традицією, провели надзвичайники. Таку почесну місію вони виконали разом з колегами-правоохоронцями.

Розпочали заняття з питань пожежної безпеки, що є актуальними незалежно від сезону. Особливу увагу приділили заходам безпеки у побуті. Зокрема говорили й про те, як влаштувати безпечні святкування на Різдво та Новий Рік. Фахівці Служби порятунку запевнили дітей, що вогняному лиху краще запобігти, аніж рятуватися від нього.

В ході практичної частини заняття ліцеїсти опановували навички користування вогнегасником та із задоволенням приміряли пожежні бойовки.
Не оминули й тему мінної безпеки. Актуальність її не викликає сумнівів, адже у наш час натрапити на небезпечну знахідку може кожен. Тож, важливо знати, як саме слід діяти, аби не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Продовжуючи тему безпеки, правоохоронці розповіли учасникам заходу про булінг та заходи його запобіганню. А ще повідомили про домашнє насильство та методи протидії цьому негативному явищу. Поряд з тим, діти дізналися про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення протиправних дій.

У фіналі кожен охочий міг задати викладачам у пагонах будь-які запитання зі сфери безпеки й отримати вичерпні відповіді, аби не залишити прогалин у знаннях та бути підготовленими до екстремальних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool