На Кіровоградщині продавали фальсифіковану посівну продукцію

Травень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 984 | Коментарі: 0

Двоє підприємців, 30 та 35 років, незаконно реалізовували насіння кукурудзи та соняшника під виглядом відомих брендів. За попередніми підрахунками, діями зловмисників товаровиробникам завдано збитків на суму понад 600 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 229 «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару» Кримінального кодексу України, правоохоронці провели декілька обшуків на об’єктах підпільного виробництва посівної продукції на території Ульяновського району.
У результаті було вилучено обладнання для фасування та виготовлення фальсифікованого товару, понад 200 мішків з незаконно нанесеним знаком для товарів та послуг, з яких більше 100 – вже упакованих.
Аби надати елітного вигляду продукції, зловмисники фарбували насіння у бетономішалці спеціальною фарбою для стін. Продавали клієнтам фальсифікат за значно заниженою ціною – 1400 гривень за мішок. Реальна вартість брендової продукції складає близько 4 тисяч гривень за одиницю.
Розслідування за цими фактами триває. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

За матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool