На Кіровоградщині працівники поліції викрили шахрая

Лютий 02, 2017 | Новини | Переглядів: 1043 | Коментарі: 0

Жертвами злочинних дій 46-річного чоловіка лише з початку року стало більше п'яти жителів міста Знам’янка та району. У даний час поліцейські перевіряють підозрюваного на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Отримавши кілька повідомлень про кримінальні правопорушення, працівники поліції встановили, що це справа рук одного зловмисника. Ним виявився місцевий житель. Як з’ясувалося, чоловік має чималий кримінальний «досвід» - раніше притягувався до відповідальності за наркозлочини та крадіжку і був судимий за шахрайства, вчинені в іншому місті.

«Зловживаючи довірою людей, зловмисник протягом січня ошукав кількох мешканців району. Аби заволодіти чужими коштами, розповідав громадянам начебто про затримання їх родичів і під приводом вирішення питання щодо не притягнення осіб до відповідальності видурював гроші. В одному з випадків вигадав історію про те, що його товаришу, який потрапив у ДТП, потрібна допомога на лікування, і таким чином «заробив» кілька сотень гривень.

Щоб не привертати до своїх незаконних дій уваги правоохоронців, шахрай видурював у потерпілих порівняно невеликі суми грошей – від 200 до 800 гривень. Та завдяки тому, що громадяни все ж звернулися до поліції, зловмисника було викрито», – повідомив в.о. начальника Знам’янського відділу поліції Ігор Прохніцький.
Досудове розслідування у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, триває. Чоловіку оголошено про підозру у вчиненні злочинів.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, обмеження волі на строк до п'яти років або до трьох років позбавлення волі.

За матеріалами Знам’янського відділу поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool