На Кіровоградщині почали ретельно вивчать прийоми надання екстреної домедичної допомоги

Грудень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 836 | Коментарі: 0

Впродовж грудня фахівці медико-санітарної частини Управління ДСНС в області організували з працівниками підпорядкованих пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС в області семінарські заняття щодо навчання прийомам надання екстреної домедичної допомоги.

Тепер у кожному без виключення підрозділі визначено рятувальника - інструктора з домедичної підготовки, в обов’язки якого покладено навчити особовий склад необхідним теоретичним знанням з відповідної теми та практичним відпрацюванням проведення реанімаційних заходів й іншої невідкладної домедичної допомоги. Рятувальникам не лише докладно розповідали, але й демонстрували на манекені як допомогти людині, наприклад, у разі зупинки серця та дихання. «Професія рятувальника зобов’язує необхідності знання домедичної допомоги, адже вони першими прибувають на місце виникнення надзвичайної події чи ситуації й інколи життя людини, яка постраждала на місці пригоди, вимірюється навіть не хвилинами, а секундами», - зазначає Олександр Клубнікін начальник медичної служби Управління ДСНС України у Кіровоградській області. Варто зазначити, що такі заняття є дуже ефективними, адже проводяться у форматі живого діалогу - рятувальники не лише споглядають за алгоритмом дій надання домедичної допомоги, але й самі потім відтворюють щойно побачене на практиці.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool