На Кіровоградщині почали по-новому рахувати оплату за транспортування газу: хто заплатить більше

Січень 31, 2021 | Новини | Переглядів: 3526 | Коментарі: 0

Кропивничани отримали нові платіжки за послуги з розподілу природного газу, в яких повідомляється, що з'явився мінімальний об'єм потужності об’єкта споживача, повідомляє FOTOINFORM.NET

Не всі містяни уважно читають, що написано дрібним шрифтом в нижній частині платіжки, та не знають наразі, якщо ви дуже зекономили чи зовсім не користувалися газом, то вам все ж прийдеться заплатити за розподіл газу.

Бо з 1 січня формула для розрахунку вартості доставки газу у 2021 році змінилася. Раніше вона розраховувалася виходячи з показань лічильника. Тепер же споживачі будуть платити мінімум за 39 куб.м, (якщо у споживача є тільки газова плита) навіть якщо використовували набагато менше.

Згідно з постановою НКРЕКУ №580, починаючи з 1 січня 2021 року замовлена потужність об'єкта споживача (плата за розподіл газу) розраховується, виходячи з фактичного обсягу споживання газу за газовий рік (тобто, згідно з показниками лічильника за період 1 жовтня по 30 вересня), але не може бути менше:

39 м3 - якщо у споживача є тільки газова плита;
126 м3 - якщо у споживача є газова плита і газова колонка для підігріву води;
314 м3 - якщо споживач використовує природний газ комплексно, у тому числі для опалення.

оплату за транспортування газу
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool