На Кіровоградщині оглядають укриття у навчальних закладах (ВІДЕО)

Липень 06, 2022 | Новини | Переглядів: 2262 | Коментарі: 0

Сьогодні начальник ГУ ДСНС в області Віталій Миронюк провів брифінг для представників місцевих засобів масової інформації щодо забезпечення безпеки учасників освітнього процесу в умовах війни.


Так, керівник Служби порятунку Кіровоградщини повідомив, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 10.06.2022 № 14529/0/1-22З та з метою створення безпечних умов перебування у закладах освіти учасників освітнього процесу з урахуванням збройної агресії російської федерації проводиться відповідна робота.

Зокрема, згідно з розпорядженням начальника Кіровоградської військової адміністрації створена та діє робоча група, до складу якої входять фахівці ГУ ДСНС в області; департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації; управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОВА; Держпродспоживслужби в області; навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Кіровоградської області.

Робоча група здійснює контроль за станом виконання заходів з приведення у готовність об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту до нового навчального року. Проводяться навчальні заняття з головами РВА, територіальних громад щодо організації укриття учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

За результатами попередньої роботи з’ясовано, що на балансі закладів освіти області перебуває 866 об'єктів. У 107-ми є захисні споруди (сховища, протирадіаційні укриття). На 70 об'єктах організовано укриття людей у власних спорудах подвійного призначення та найпростіших укриттях. Персонал та учні 10 об'єктів освіти мають змогу укриватись у захисних спорудах суб'єктів господарювання, які розташовані неподалік.
З метою визначення можливих місць для укриття у будівлях, де відсутні захисні споруди, проводяться комісійні обстеження підвальних, цокольних приміщень та перших поверхів закладів освіти. Станом на 6 липня із 866 закладів освіти оглянуто 770 об’єктів щодо можливості їх використання як найпростішого укриття.

Існують чіткі вимоги до об’єктів, які можуть бути використані як найпростіші укриття. Рекомендації, розроблені ДСНС України, направлено начальникам районних військових адміністрацій, міським, селищним, сільським головам направлено для врахування у роботі.

До 12 серпня будуть здійснені перевірки закладів освіти щодо їх готовності до проходження навчального процесу в режимі офлайн, а у разі виявлення порушень щодо їх відповідності нормам чинного законодавства, керівники об’єктів повинні забезпечити їх усунення у тижневий термін.

Віталій Миронюк інформував присутніх, що у перший тиждень навчального процесу, а в подальшому – щокварталу, з учасниками освітнього процесу будуть відпрацьовуватися дії та практичні тренування щодо організації оповіщення та евакуації до захисних споруд цивільного захисту.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool