На Кіровоградщині новий спалах африканської чуми свиней

Листопад 15, 2023 | Новини | Переглядів: 1331 | Коментарі: 0

До Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло повідомлення про загибель однієї та захворювання трьох свиней на території фермерського господарства в смт Новгородка Новгородківської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області, де всього утримувалося 278 голів.

З огляду на загибель однієї свині та наявність у хворих клінічних ознак АЧС (загальне пригнічення, відмова від корму, ціаноз вух та підгрудка, температура тіла 37,3 - 40,5°С) здійснено відбір біологічного матеріалу для дослідження в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. Результати підтвердили АЧС.

Рішенням місцевої ДНПК при Кропивницькій РДА затверджено план дій та визначено межі епізоотичного вогнища, зону захисту та зону спостереження (нагляду).

Здійснюються заходи відповідно до Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool