На Кіровоградщині найбільше подорожчали морква, капуста, маргарин, шоколад та олія соняшникова

Травень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 948 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у квітні 2015р. порівняно  з березнем 2015р. становив 114,3%, з початку року – 135,3% (по Україні – 114% та 137,1% відповідно).

Істотним чинником, що вплинув на загальний показник інфляції
у квітні, було суттєве підвищення тарифів на природній газ у 5,5 раза
та електроенергію на 33,5%. Це призвело до зростання цін (тарифів)
на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому в 2 рази.
На споживчому ринку в квітні 2015р. ціни на продукти харчування
та безалкогольні напої зросли на 4,4%. Найбільше (на 38,9–13,2%) подорожчали морква, капуста, маргарин, шоколад, олія соняшникова та оливкова. На 9–1,5% зросли ціни на рис, буряк, макаронні вироби, кондитерські вироби з цукру, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, кондитерські вироби з борошна, фрукти, інші продукти харчування, сири, масло, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, кисломолочну продукцію, сметану. Водночас на 23,4–8,1% знизилися ціни на огірки, цукор, яйця.
Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 1,6% у т.ч. алкогольні напої – на 3,1%, тютюнові вироби – на 0,9%.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 3,5%, за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції – на 4,9% та амбулаторних послуг – на 2,7%.
Зниження цін на транспорт у цілому на 2,9% пов’язано зі здешевленням автомобілів на 10%, палива та мастил – на 7,1%. Водночас на 1% подорожчали транспортні послуги.
Крім того, на 12,2–4,9% підвищились ціни на канцелярські товари, товари особистого догляду, товари для підтримки чистоти, одяг та взуття.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool