На Кіровоградщині намагаються зберегти філію медичного університету

Липень 16, 2021 | Новини | Переглядів: 993 | Коментарі: 0

Збереження факультетів ДНМУ на території Кіровоградщини та безперебійне їх функціонування – головна мета керівництва області. На цьому під час прес-конференції наголосила очільниця облдержадміністрації Марія Чорна.

«Цей заклад є визначальним для Кіровоградщини. Факультети цього університету працюють з 2016 року і за цей час керівництво області, студенти зрозуміли, наскільки він є важливим. І ми хотіли б зберегти структурний підрозділ цього університету на території області в межах чинного законодавства. За ініціативи обласної державної адміністрації, обласної ради та народних депутатів вживається максимум заходів з метою збереження вишу на території області», - акцентувала Марія Чорна.

Очільниця області додала, що вчора була робоча нарада в Міністерстві охорони здоров’я під головуванням міністра Віктора Ляшка, під час якої обговорювалися усі варіанти можливих кроків задля продовження роботи факультетів на території області.

«Сьогодні питання до кінця не вирішено. Воно вирішується двома міністерствами – освіти та охорони здоров’я. Нині факультети діють на території нашої області, найближчим часом жодних рухів щодо їх ліквідації не буде. Область потребує медичних кадрів, так само, як і уся країна. Ми потребуємо фахівців, і вони готуються зараз - якісно, з відповідним рівнем медичної кваліфікації», - додала очільниця ОДА.

Ректор ДНМУ Петро Кондратенко в свою чергу висловив подяку керівництву ОДА та обласної ради у сприянні щодо збереження філії вишу.

«Вдячний за позицію Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради. Я маю таку думку, що прийде час і це стане чимось іншим , ніж філія Донецького національного медичного університету у Кропивницькому – сподіваюся, що ми виростемо і станемо самостійним вищим навчальним закладом. Його робота є вигідним для Кропивницького і для університету, щоб ми використовували медичну ліцензію сьогодні. Мова йде про 1625 ліцензійних місць. Сьогодні у Кропивницькому три спеціальності – педіатрія, стоматологія та медицина. І я вдячний міністру за проведення вчорашньої наради, хоча вона була досить нелегкою та емоційною», - зауважив ректор ДНМУ. 

Збереження факультетів ДНМУ на території Кіровоградщини та безперебійне їх функціонування – головна мета керівництва області. На цьому під час прес-конференції наголосила очільниця облдержадміністрації Марія Чорна.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool