На Кіровоградщині лікар «заробляв» на видачі тіл померлих

Листопад 17, 2023 | Новини | Переглядів: 1112 | Коментарі: 0

Прокурори затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно завідувача патологоанатомічного відділення за вимагання грошових коштів у родичів померлих по суті за безкоштовні послуги.

За даними слідства, завідувач патологоанатомічного відділення лікарні Олександрії, разом з медичною сестрою установи, за «винагороду» готували та видавали тіла померлих осіб їхнім родичам. Родичі ж, вирішуючи організаційні похоронні питання перебували у подавленому психологічному стані, і не вступали у конфлікти із установами, які задіяні у процесі зберігання трупу та його поховання.

Зокрема, фігуранти справи вимагали та отримували неправомірну вигоду за видачу лікарського свідоцтва про смерть, прискорення розтину, підготовку тіл до поховання, які є безкоштовними у закладі. Додатково ще пропонували не передбачені послуги перукаря, косметолога та бальзамування. Таку «роботу» оцінювали від 2 до 5 тис гривень.

Слідством задокументовано 13 епізодів злочинної діяльності.

Медику інкримінують ч.1,3 ст. 368 КК України. Санкцією статті передбачено до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool