На Кіровоградщині громадян закликають до обережності з вогнем у лісах

Червень 15, 2018 | Новини | Переглядів: 650 | Коментарі: 0

Відомо, що лісову пожежу рідко вдається помітити на початковій стадії, коли її легко загасити підручними засобами.

Як правило, вогонь вже встигає охопити значну площу та завдати величезної шкоди, перш ніж інформація про пожежу надійде до відповідних служб.

Тому такі випадки краще попереджувати. Для цього впродовж пожежонебезпечного періоду працівники пожежно-рятувальної служби, лісового та мисливського господарства, поліції проводять профілактичну роботу на території лісових масивів області.

15 червня роз’яснювальну роботу провели на території лісових масивів Новгородківського та Компаніївського районів, а також у парковій зоні м. Благовіщенське. Учасники відпрацювання пояснили відпочивальникам, до яких тяжких наслідків може призвести необережність людини з вогнем. Багаття, що тліє, недопалок чи сірник – це вже серйозні чинники пожежі, а відтак – і знищених лісових насаджень, або житла чи господарських споруд, які знаходяться поруч. Нагадуючи правила пожежної безпеки, рятувальники місцевих підрозділів Управління ДСНС в області дбають про те, щоб до лісу могли прийти усі, хто побажає, при цьому не нашкодивши природі. Працівники поліції під час рейду звернули увагу громадян на те, що спалювати рослинність забороняється законодавством, таке адміністративне правопорушення карається штрафом.

Усі співрозмовники уважно поставилися до порад фахівців та зазначили, що перевагу надають лише цивілізованому відпочинку. Також місцевим жителям були надані застережні листівки з необхідними рекомендаціями.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool