На Кіровоградщині громадян навчають безпечному відпочинку біля водойм

Травень 30, 2018 | Новини | Переглядів: 783 | Коментарі: 0

Настала та пора, коли для відпочинку люди все частіше обирають водойми. І якщо купатись наважуються не всі, то бажаючих порибалити і позасмагати знайдеться чимало.

Працівники Управління ДСНС в області, дбаючи про збереження життя жителів Кіровоградщини, активізували свою роботу щодо навчання та роз’яснення правил безпеки. Зокрема проводяться виїзди до найбільш облюбованих громадянами місць відпочинку у кожному районі області.

30 травня рятувальники Бобринецького районного відділу У ДСНС в області поспілкувались з відпочивальниками на березі річки Сугоклеї, що протікає на околиці райцентру. Громадянам нагадали основні правила безпечного відпочинку на воді:

• не купатись у стані алкогольного сп’яніння,
• не заходити у воду після тривалого перебування на сонці,
• попереджувати про те, що йдеш купатись,
• не стрибати зі скель та не пірнати у місцях з неперевіреним дном,
• не затівати ігор з притопленням.

Діти повинні відпочивати виключно з батьками, не пустувати у воді й біля неї, не запливати за обмежувальні знаки. Додатковим захистом для дитини буде надувний круг або жилет. Фахівці Служби порятунку також наголосили, що небезпечно купатись у затоплених кар’єрах, каналах, озерах, ставках й інших водоймищах, які не мають пляжів, обладнаних сезонними рятувальними постами.

Неухильне виконання правил безпеки залишається головним та одним із надійних способів уникнути біди. Шановні громадяни! Памятайте про те, що ваша безпека під час відпочинку, перш за все, залежить від вас самих. Бережіть себе – відпочивайте безпечно!

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool