На Кіровоградщині горіла стерня

Липень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1132 | Коментарі: 0

20 липня об 11.24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на полі, що поблизу с. Гостинне Знам’янського району горить стерня.

Отримавши повідомлення, на місце події прибуло одне відділення ДПРЧ-18 У ДСНС України в області та місцеву пожежну команду ТОВ «Знам’янська АПК», у власності якої і перебуває згадане угіддя. Завдяки оперативним діям рятувальників пожежу було ліквідовано. Як з’ясувалося, пожежею знищено 500 м.кв. пожнивних залишків.
Така ж пожежа сталася цим ранком і біля с. Скалівські Хутори Новоархангельського району, в результаті якої знищено 3 га пожнивних залишків. Наразі причини пожеж встановлюють фахівці.
Не дивлячись на те, що спільні зусилля рятувальників та аграріїв спрямовані на недопущення пожеж під час збирання врожаю, проблема випалювання стерні залишається актуальною, навіть, коли зернозбиральна кампанія підходить до завершення. Скоріш за все такі випадки – це наслідок того, що деякі керівники сільгосппідприємств і просто пересічне населення ігнорують правила пожежної безпеки.
У зв’язку з цим, звертаємося до керівників сільгосппідприємств і жителів області: ні в якому разі не допускати спалювання пожнивних залишків. Таке господарювання і безвідповідальне ставлення громадян створює загрозу поширення пожеж на лісові масиви, господарчі та житлові споруди, негативно позначається на майбутньому врожаї.
Тож, збереження врожаю – це обов’язок кожного громадянина!

Прес-служба У ДСНС України в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool