На Кіровоградщині головний бухгалтер медичного закладу привласнила понад 760 тис грн

Березень 15, 2018 | Новини | Переглядів: 1209 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровоградської області отримано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування відносно службової особи Комунального закладу «Гайворонська центральна районна лікарня», підозрюваної у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах, яка понад пів року переховується від слідства на території Російської Федерації.

Мова йде про кримінальне провадження, розпочате наприкінці червня 2017 року слідчими Державної фіскальної служби в області за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами медичного закладу на загальну суму 760 тис грн з боку колишнього головного бухгалтера.

Зокрема, жінка з грудня 2015 року по червень 2017 року навмисно завищувала собі заробітну плату, таким чином привласнивши вказану суму коштів районного бюджету.

Правова кваліфікації злочину ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
На даний час підозрювана оголошена в міжнародний розшук. Тож з метою дотримання розумних строків слідства прокуратура звернулась до слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда з клопотанням щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування. Ухвалою суду клопотання прокурора задоволено. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно підозрюваної буде переданий до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool