На Кіровоградщині будуть вчити дітей, як поводитися з вибухонебезпечними предметами

Квітень 20, 2022 | Новини | Переглядів: 1029 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облради Юрій Семенюк наголошує на необхідності актуалізувати знання дітей, як поводитися з вибухонебезпечними предметами. Про це він сказав сьогодні, 20 квітня.

Зокрема, посадовець зазначив, що Міністерство із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з видавництвом «Ранок» підготувало два посібники у вигляді коміксів, які можна інтегрувати в освітній процес, - «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт».

«Обидві книжки в електронному форматі безоплатно можна скачати на сайті видавництва. Комікси значно полегшують сприйняття дитиною серйозної теми. Більше того, книжки інтерактивні – у них є QR-коди, відсканувавши які можна перевірити знання або подивитися відео», – розповів Юрій Семенюк.

Разом із тим він наголосив, що такі посібники корисно інтегрувати в освітній процес на Кіровоградщині.

«Такі посібники мають взяти до уваги школи області. Тож звертаюся до голів громад, щоб усі посприяли поширенню матеріалів на своїх територіях», – зазначив перший заступник голови обласної ради.

За інформацією Мінреінтеграції, навчальні матеріали створені для навчання базовим правилам безпечної поведінки у разі виявлення мін та вибухонебезпечних предметів.

Обидва посібники схвалені Інститутом модернізації змісту освіти для використання в освітньому процесі.

Посібники «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт» можна скачати тут  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool