На Кіровоградщині бандити «вибивали» з людей гроші (ФОТО)

Жовтень 22, 2021 | Новини | Переглядів: 1859 | Коментарі: 0

.СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Кіровоградщини

СБУ в ході спецоперації у Кіровоградській області, нейтралізувала організоване злочинне угруповання.

Зловмисники тримали в страху жителів Олександрії і «вибивали» з людей гроші. До потерпілих застосовували насильство і погрожували фізичною розправою.

До складу банди входив контрактник одного з правоохоронних органів України.

Встановлено, що учасники угруповання займалися вимаганням грошей з громадян, у тому числі представників малого бізнесу. Для цього вони створювали штучні конфліктні ситуації і змушували людей «повертати» неіснуючі борги.

Задокументовано декілька фактів вимагання «данини» з місцевого підприємця. У разі відмови – зловмисники погрожували вбивством.
Співробітники СБУ затримали організатора і двох активних учасників групи на передачі грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчинені злочину за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації незаконних дій зловмисників і обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управлінням СБУ в Кіровоградській області спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань та за процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

 бандити «вибивали» з людей гроші

 бандити «вибивали» з людей гроші


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool