На Кіровоградщині аграріями одержано 2,7 млн.т культур зернових та зернобобових

Листопад 17, 2017 | Новини | Переглядів: 852 | Коментарі: 0

Працівники агропромислового комплексу щороку в третю неділю листопада відзначають своє професійне свято – День працівників сільського господарства. Аграрний сектор є ключовою галуззю економіки як Кіровоградської області, так і держави загалом.

Сільськогосподарські підприємства забезпечують понад 30% валової доданої вартості, яка створюється в області та понад 75% прибутку усіх суб'єктів господарювання області.

Станом на 1 листопада 2017р. аграріями області одержано 2,7 млн.т культур зернових та зернобобових, 1,1 млн.т соняшнику. Урожайність культур зернових та зернобобових становила 35,6 ц з 1 гектара , соняшнику – 20,3 ц з 1 гектара.
Виробництво картоплі всіма категоріями господарств становило майже 560 тис.т, при середній врожайності 128 ц з 1 гектара.

За рахунок збільшення площ збирання на 1,5 тис.га зросло виробництво культур овочевих відкритого ґрунту на 5% проти минулорічного обсягу і становило 241 тис.т, при середній врожайності 131,3 ц з 1 гектара.

У січні-вересні 2017р. середньооблікова кількість штатних працівників у галузі сільського господарства становила 21,7 тис.осіб. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника галузі зросла порівняно
з січнем-вереснем 2016р. на 46% і становила 5359 грн.

Головне управління статистики вітає усіх аграріїв з професійним святом, бажає щастя, здоров’я, миру та достатку! Нехай на українських ланах колосяться щедрі врожаї, а невичерпна енергія приносить успіх у всіх ваших починаннях!

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool