На Кіровоградщині 6 лікарень безоплатно лікують інсульт

Жовтень 28, 2021 | Новини | Переглядів: 1287 | Коментарі: 0

Лікування інсульту в Україні повністю безоплатне, адже входить у Програму медичних гарантій та є пріоритетною послугою серед інших програм ПМГ. То як і де отримати гарантовану НСЗУ послугу?

У Кіровоградській області 6 лікарень уклали договори з НСЗУ на лікування інсульту. Саме в цих закладах пацієнт може отримати допомогу безоплатно.

У місті Кропивницьке Кіровоградська обласна лікарня.
Міська лікарня швидкої медичної допомоги міста Кропивницьке.
Олександрійська центральна районна лікарня.
Центральна міська лікарня міста Олександрія.
Знам'янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка.
Світловодська центральна районна лікарня.

Швидка має доставити пацієнта саме в ту лікарню, що має відповідний договір з Національною службою здоров'я. Це значно підвищить шанси людини на успішне лікування та реабілітацію. За правильно прописаний маршрут госпіталізації пацієнтів з інсультом відповідає місцева влада.
 

Інсульт — це небезпечне порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладної діагностики та лікування. Серед основних ознак: порушення мовлення (труднощі при вимові слів), асиметрія обличчя, слабкість або оніміння в кінцівках, неможливість підняти руки вгору, інтенсивний головний біль та сплутаність свідомості.

При перших ознаках інсульту у людини необхідно викликати швидку (103) або за крайньої необхідності самостійно доставити пацієнта у лікарню.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool