МНС: Опалювальний сезон триває - будьте обережні!

Листопад 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1595 | Коментарі: 0

Минулої доби у Кіровоградській області виникло дві пожежі через неправильну експлуатацію пічного опалення.

У селі Катеринівка Кіровоградського району під час пожежі загинула 55-річна жінка. Вона жила квартирі двоповерхівки, яка обігрівалася пічним опаленням. Біля печі не було металевого притопочного листа, а тому жар, який впав на дерев’яну підлогу спричинив пожежу. Уві сні господарка не відчула диму, що розповсюдився по усій квартирі і вчаділа. Пожежу ліквідували місцеві рятувальники.

А в Кіровограді квартира 39-річної господарки вже вдруге постраждала від пічного опалення. Після торішньої пожежі жінка вже рік жила в іншій квартирі і лише періодично розтоплювала саморобну піч. Перекриття у димоході було захаращене дошками і це призвело до неминучої пожежі.

Щоб не сталося подібних пожеж, УМНС закликає дотримуватись правил пожежної безпеки:

-         закріпити перед топковим отвором металевий лист розміром 57х70 см;

-         раз на три місяці чистити димохід від сажі;

-         між піччю та дерев’яними перегородками і стінами, а також у місцях проходження димоходу через горище і міжповерхове перекриття повинна бути протипожежна розділка;

-         не залишати розтоплені печі без догляду;

-         не залишайте біля печі дрова та легкозаймисті речовини.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool