Митниця : що треба знати мешканцям Кіровоградщини

Липень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1816 | Коментарі: 0

Які новації для громадян визначені у змінах до Митного кодексу?

Законом України №4915-VI, який набрав чинність 8 липня 2012 року, внесено зміни до Митного кодексу України. Зокрема, зміни торкнулися й громадян. Розглянемо їх більш докладно.
Законом змінено саме поняття «транспортні засоби особистого користування». По-новому, транспортні засоби особистого користування – це наземні транспортні засоби товарних позицій 8702 (автобуси), 8703 (легкові автомобілі), 8704 (вантажні автомобілі - загальною масою до 3,5 тонни), 8711 (мопеди, мотоцикли) згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності та причепи до них товарної позиції 8716 (будь-які причепи та полу причепи) згідно з УКТ ЗЕД, плавучі засоби та повітряні судна, що зареєстровані на території відповідної країни, перебувають у власності або тимчасовому користуванні відповідного громадянина та ввозяться або вивозяться цим громадянином у кількості не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію виключно для особистого користування, а не для промислового або комерційного транспортування товарів чи пасажирів за плату або безоплатно. Тобто до транспортних засобів особистого користування додали вантажні автомобілі загальною масою до 3,5 тонни та усі плавучі засоби, а не лише катери.
Слід зазначити, що громадяни мають право ввозити тимчасово або з метою транзиту товари, сумарна фактурна вартість та загальна вага яких не перевищує критерії, встановлені ч.1 ст.374 Митного кодексу (до 100 євро при ввезені повітряним транспортом, до 500 євро та до 50 кг – іншими видами транспорту), за умови усного або письмового декларування для громадян.
За внесеними у Кодекс змінами, пропуск через митний кордон України товарів (крім транспортних засобів особистого користування), що ввозяться громадянами тимчасово або з метою транзиту, загальною вартістю та/або вагою понад вищезазначені критерії, здійснюється в порядку, передбаченому для підприємств, під письмове зобов’язання про їх зворотне вивезення (транзит).
Тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами на митну територію України транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року (до прийняття зазначених змін громадянам-нерезидентам дозволялося ввозити на митну території України яхти та інші плавучі засоби для дозвілля та спорту, що класифікувалися у товарній позиції 8903 згідно з УКТ ЗЕД, призначені для особистого користування, на строк до 3-х років).
Також скасовано можливість створювати в місті Києві магазин безмитної торгівлі, призначений для обслуговування членів дипломатичного персоналу дипломатичних представництв іноземних держав в Україні та членів їх сімей.
 

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool