Міськвиконком погодив комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей

Серпень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

Сьогодні, 12 серпня, виконавчий комітет Кіровоградської міської ради погодив проект рішення Кіровоградської міської ради “Про затвердження Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей — мешканців м. Кіровограда”.

Запропонована програма - це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, надання матеріально-технічної допомоги підрозділам, які беруть участь в АТО, відзначила під час засідання виконкому начальник відділу соціальної підтримки населення Юлія Вовк. За її словами, основними завданнями Комплексної програми стануть:
надання одноразової грошової допомоги постраждалим учасникам АТО та сім'ям загиблих;
надання місцевої пільги по сплаті за користування житлом (квартирна плата) незалежно від форм власності житлового фонду членам сімей загиблих учасників АТО;
надання учасникам АТО та членам їх сімей, у тому числі членам сімей загиблих учасників АТО, комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг;
попередження загибелі та каліцтва учасників АТО;
забезпечення потреб у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров'я учасників АТО;
сприяння у забезпеченні учасників АТО технічними та іншими засобами. Секретар міської ради Іван Марковський наголосив, що опікуватиметься заходами програми буде створений в рамках існуючої штатної структури виконавчих органів постійно діючий консультативний орган з питань координації надання соціальної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей. Загальний кошторис програми на 2014 рік складає 3, 142 мільйона гривень. Як повідомив Іван Марковський, 1,9 мільйона гривень передбачаються на виплати матеріальної допомоги. Родини загиблих учасників АТО зможуть отримати по 25 тисяч гривень, інваліди І, ІІ та ІІІ груп – 15, 10 і 5 тисяч гривень відповідно. Важливо, відзначив секретар міської ради, що міська влада бере на себе облаштування та впорядкування алеї Слави для почесних поховань померлих і загиблих військовослужбовців на території Рівненського кладовища. На це у програмі закладені кошти у сумі 100 тисяч гривень. Проектні роботи, наголосив Іван Марковський, кіровоградські архітектори виконують безоплатно.
400 тисяч гривень планується використати на звільнення членів сімей загиблих від сплати за користування житлом (квартирної плати) незалежно від форми власності житлового фонду, 90 тисяч гривень – на забезпечення безкоштовним оздоровленням (відпочинком) дітей учасників АТО, 300 тисяч гривень – для організації безкоштовного харчування вихованців дошкільних навчальних закладів та шкіл Кіровограда дітям, батьки яких загинули під час проведення АТО. Діти учасників АТО будуть звільнені від плати за навчання в комунальних закладах позашкільної освіти (дитячо-юнацькі клуби, дитячо-юнацькі спортивні школи), отримають пільги на 50% оплати за навчання в школах естетичного виховання (діти, батьки яких загинули повністю звільняються від оплати за навчання). З родин сімей учасників АТО не буде братися плата за відвідування бібіліотек та музеїв. Учасники антитерористичної операції будуть забезпечені безкоштовним харчуванням та лікарськими засобами у разі стаціонарного лікування та безоплатним відпуском лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.
Передбачається також забезпечення дітей віком до 3-х років та від 3-х до 6 років лікарськими засобами безкоштовно або на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування. Родини загиблих учасників АТО матимуть право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті а їхні батьки – на надомне обслуговування. Самі учасники АТО після повернення із зони бойових дій зможуть отримати належний соціальний супровід. Окремим рядком у програмі передбачені кошти у сумі 165 тисяч гривень на матеріально-технічну допомогу підрозділам, які беруть участь в АТО. Виконком доручив відділу соціальної підтримки населення Кіровоградської міської ради забезпечити внесення даного проекту рішення на розгляд міської ради, чергове засідання якого планується провести на початку вересня.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool