Міська влада буде намагатись відновити історичного вигляду вул. Дворцовій

Квітень 28, 2012 | Новини | Переглядів: 1326 | Коментарі: 0

26 квітня перший заступник міського голови Василь Дзядух провів зустріч з власниками та балансоутримувачами споруд, які розміщені на вулиці Дворцовій, з питання відновлення історичного вигляду цієї вулиці та пам’яток архітектури, які її прикрашають.

У заході взяли участь начальник управління містобудування та архітектури – головний архітектор Кіровограда Вадим Мездрін та начальник відділу охорони культурної спадщини облдержадміністрації Надія Лісняк.
Василь Дзядух наголосив, що завдання міської ради – зберегти автентичність архітектурного вигляду вулиці, щоб вона стала справжньою перлиною обласного центру.
На цьому також зупинилась у своєму виступі й Надія Лісняк, зазначивши, що власники будівель повинні не просто утримувати їх у належному стані, а всі майбутні будівельні роботи обов’язково мають узгоджуватись із відділом охорони культурної спадщини.
Власники споруд мають також дотримуватись і законодавства про рекламу, адже вже зараз маємо її перенасичення у центральній частині міста, і невдовзі будуть вживатись заходи щодо її демонтажу в разі невідповідності вимогам розташування, зовнішнього вигляду та змісту.
Присутні на нараді представники малого та середнього бізнесу, об’єкти господарювання яких знаходяться в історичних приміщеннях, наголошували на тому, що з настанням літнього сезону виникають питання щодо облаштування літніх майданчиків відпочинку. Не завжди дії власників кафе узгоджуються із сусідніми комерційними закладами. Василь Дзядух запевнив, що міська влада сприятиме вирішенню усіх питань, в тому числі пов»язаних і з організацією руху транспорту, облаштуванням парковок для приватного транспорту.
Зараз міська влада спрямувала свої зусилля на відновлення споруд по вул. Дворцовій, 6-а, 16/17 та інших. В програмі «Центральний регіон-2015» закладено кошти на замовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію приміщення музично-педагогічного факультету КДПУ ім. В.Винниченка. А з наступного року планується розпочати реставраційні роботи.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool