Міська Громадська рада підняла актуальні для життєдіяльності громади питання (ФОТО)

Березень 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1332 | Коментарі: 0

29 лютого відбулося засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Кіровоградської міської ради.

В роботі ради взяли участь міський голова Олександр Саінсус, секретар міської ради Ігор Волков, начальник юридичного відділу міської ради Олександр Колюка, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, начальник відділу соціальної підтримки населення міської ради Юлія Вовк, директор Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський, заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Анатолій Стоян, журналісти місцевих ЗМІ.

На початку засідання Анатолій Стоян проінформував членів ради про започатковані в країні соціально-економічні реформи та місцеві ініціативи.
Члени громадської ради підняли на своєму засіданні цілу низку актуальних для обласного центру питань. Зокрема, заступник голови ради Любов Лук’янцева запропонувала міській владі розглянути можливість створення у Кіровограді Центру надання безоплатної правової допомоги.
Міський голова Олександр Саінсус звернув увагу присутніх, що первинна безоплатна правова допомога вже сьогодні надається кіровоградцям спеціалістами юридичного відділу міської ради. Щодня тут чергують юристи, готові допомогти громадянам міста в розв’язанні їх питань. В перспективі, відзначив міський голова, після відкриття другої черги центру надання адміністративних послуг, буде передбачене місце для безоплатних юридичних консультацій, які зможуть надавати, як спеціалісти юридичного відділу, так і члени правозахисних громадських організацій.
Члени громадської ради підняли також питання про нагальну потребу відкриття в Кіровограді притулку для безпритульних громадян. Прозвучала стурбованість затягуванням з відкриттям такого соціального закладу.
Олександр Саінсус повідомив громадську раду, що наразі досягнуте повне порозуміння з керівництвом УМВС в Кіровоградській області щодо передачі в комунальну власність приміщення прийомника – розподільника, в якому і планується облаштувати притулок. Для цього необхідно вирішити ряд технічних питань, які потребують часу. У той же час, наголосив міський голова, кіровоградські безхатченки не залишились без уваги влади під час сильних морозів. Понад 2200 осіб мали можливість обігрітись і прийняти гарячу їжу в пунктах обігріву, розміщених на території міста.
Члени ради також звернулись до міського голови з проханням розібратися у чутках щодо закриття кіровоградської спеціальної школи №2. І хоч начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко спростувала такі чутки, повідомивши, що батьки дітей з особливими потребами мають право самостійно вирішувати де навчатися їхнім дітям – в спецшколі, чи навчатись інклюзивно, Олександр Саінсус доручив створити спеціальну комісію, в яку увійдуть також члени громадської ради, для перевірки діяльності закладу.
Громадська рада на своєму засіданні затвердила свій план роботи на 2012 рік.

 

Міська Громадська рада підняла актуальні для життєдіяльності громади питання (ФОТО)

Міська Громадська рада підняла актуальні для життєдіяльності громади питання (ФОТО)

Міська Громадська рада підняла актуальні для життєдіяльності громади питання (ФОТО)

Міська Громадська рада підняла актуальні для життєдіяльності громади питання (ФОТО)

джерело, фото Ігоря Філіпенка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool