Мінагрополітики вже 2-й рік поспіль підтримує одноосібників, які займаються молочним скотарством

Лютий 20, 2014 | Новини | Переглядів: 946 | Коментарі: 0

Починаючи з 2012 року Уряд запровадив державну підтримку, яка надається одноосібникам, що займаються молочним скотарством.

Так, селяни можуть розраховувати на отримання грошової дотації за збереження та утримання молодняку ВРХ. Окрім цього, державну фінансову підтримку отримують ті, хто виростив і здав на забій ВРХ та свиней. Також із державної скарбниці частково компенсуються витрати на придбання установки індивідуального доїння.
Для підтримки одноосібників, які займаються тваринництвом, держава запровадила низку програм підтримки. Так, у 2013 році діяли три напрямки допомоги – дотація за утримання та збереження молодняку ВРХ, дотація за вирощених та проданих на забій ВРХ та свиней, а також виплата часткового відшкодування витрат на закупівлю установки індивідуального доїння.
Скористатися державною підтримкою виявила бажання велика кількість селян. Так, у 2013 році по дотацію за збереження молодняку ВРХ звернулося 288 тисяч селян, яким нараховано 363,6 мільйона гривень. А такою державною програмою підтримки, як виплата часткового відшкодування витрат на закупівлю установки індивідуального доїння, у 2013 році скористалися 5,2 тисячі селян, яким нарахували 21,1 мільйона гривень.
У 2013 році було запроваджено новий напрям державної підтримки – виплата дотації за вирощений та проданий на забій молодняк великої рогатої худоби та свиней (крім свиноматок і кнурів). Станом на 1 грудня 2013 року для отримання дотації звернулося понад 42 тисячі фізичних осіб за реалізовані ними близько 55 тисяч голів молодняку ВРХ. Також цією підтримкою можуть скористатися сільгоспкооперативи і фермери. Саме останні здали більше 6 тисяч голів молодняку ВРХ та 54 тисячі голів свиней. За цим напрямком підтримки було нараховано 80,9 мільйона гривень дотацій.
Також Уряд надає підтримку і сільгосппідприємствам, які займаються молочним скотарством. Починаючи з 2010 року запроваджено державну підтримку шляхом часткового відшкодування суб’єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств із виробництва комбікормів. Бюджетні кошти виділяються для відшкодування суб'єктам господарювання до 50% вартості завершених у поточному та двох попередніх роках етапів будівництва та реконструкції, зокрема тваринницьких ферм і комплексів, у яких, згідно з проектом, повинно утримуватися не менш як 500 голів великої рогатої худоби. За період дії цієї державної підтримки у галузь молочного скотарства було спрямовано 233,5 мільйона гривень на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції 21 об'єкту загальною потужністю 19 тисяч корів.
«За останні декілька років вдалося подолати негативні тенденції в галузі тваринництва. В усіх категоріях господарств встановилася стійка динаміка до зростання як поголів’я худоби, так і виробництва тваринницької продукції – м’яса, молока, яєць. І ті напрямки, які відпрацьовувалися Урядом та здійснювалися Мінагрополітики, дали свої результати. Тому вже можна говорити про ефективність та результативність державної підтримки м’ясного та молочного скотарства в Україні. У цьому році також будемо працювати на те, аби отримати стабільні показники зростання», – зазначав раніше Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк з цього приводу.
Нагадаємо, що і цього року державна підтримка галузі тваринництва становитиме 900 мільйонів гривень.
З усіх питань, які стосуються виплати дотації за утримання та збереження молодняку, можна звертатися до Консультаційного центру Міністерства аграрної політики та продовольства за телефоном 0-800-50-24-10.

Міністерства аграрної політики та продовольства


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool