Міліція закликає кіровоградців бути пильними

Липень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 937 | Коментарі: 0

На жаль, проблема крадіжок з домоволодінь жителів міста залишається досить актуальною. Особливо у літній період, коли багато громадян їдуть на відпочинок, залишаючи своє помешкання без нагляду.

З кожним роком злодії вигадують все нові й нові способи подолання перешкод, аби заволодіти чужим добром.
Найчастіше крадіжки відбуваються шляхом злому вікна, або вибивання та висвердлювання замка. Багато потерпілих від «домушників» вважали, що пластикові вікна допоможуть їм вберегтися від непроханих гостей. Насправді ж, такі вікна не рятують від злодіїв – вони легко їх відтискають або розбирають. Часто крадії входять в довіру господарів й таким чином проникають до їх домоволодінь.
Так, нещодавно, до чергової частини Кіровоградського міськвідділу звернулася місцева жителька з заявою про крадіжку золотих прикрас на суму близько 3500 гривень. Злодія було затримано. Ним виявився кіровоградець, який зустрічався з подругою потерпілої. Дівчата мешкали разом, тож чоловік часто приходив в гості до їх помешкання. Одного разу, під час таких відвідин, він вирішив заволодіти коштовностями. Та правоохоронці завадили йому розпорядитись краденим на власний розсуд.
Працівники міліції радять городянам подбати про безпеку власного житла й не довіряти малознайомим особам.
Щоб вберегтися від незваних гостей потрібно дотримуватися певних застережень:
- не розповідайте стороннім про час і тривалість свого від'їзду, коли відправляєтеся у відпустку;
- обладнайте квартиру охоронною сигналізацією, підключення квартири до пультів ВДСО значно зменшує ймовірність протиправного посягання на помешкання;
- залишаючи своє житло, закривайте балконні двері, вікна й кватирки, аби не спокушати крадіїв;
- зміцніть вхідні двері: встановлюйте якісні сталеві двері, виготовлені з товстого металу, адже коли двері виготовлені з тонкого заліза, злочинці легко можуть відкрити їх, як консервну банку;
- дверний замок, безумовно, повинен бути якісним й закриватися не менше ніж на три-чотири оберти. Найбільш надійні - сувальдний та циліндровий типи замків.
- якщо Ви живете на нижніх поверхах, то на вікна слід поставити залізні грати. Часто установка решіток на вікна важлива і для мешканців другого і останнього поверхів, адже злодії використовують дахи будинків, козирки під’їздів для того, щоб потрапити на балкон. Інший варіант захисту вікон – бронювання. Найчастіше воно здійснюється за рахунок того, що скло покривається зсередини спеціальною плівкою, яка підвищує його міцність. Таке скло дуже складно розбити навіть молотком або цеглою.
- Не довіряйте незнайомцям. Відмовляйтеся від пропозиції незнайомих Вам осіб, які хочуть поворожити у Вашій квартирі, напитися води, просять ліки або намагаються проникнути до помешкання під приводом скупки антикваріату. Як правило, такі відвідини завершуються крадіжками. Якщо відвідувач відрекомендувався Вам представником якої-небудь служби, до якої Ви не зверталися, не знімаючи з дверей ланцюжка, перевірте його посвідчення;
- потоваришуйте з сусідами. Їдучи у відпустку, щоб уникнути крадіжки, попросіть їх доглянути за Вашою квартирою, виймати пошту з поштової скриньки, адже переповнена скринька може вказати на Вашу тривалу відсутність;
- не повідомляйте домашньої адреси та телефону стороннім без потреби;
- не розповідайте про свої статки незнайомим людям. У зловмисників може виникнути спокуса заволодіти чужим майном у той час, коли Вас не буде вдома;
- не ховайте від злодіїв коштовності в сервізах, гроші - у книгах або білизні.
Великі суми краще тримати в банківській установі. Про всяк випадок обов'язково майте записані номери цінної апаратури, зробіть маркування особливо дорогих речей.
Працівники правоохоронних органів закликають мешканців міста бути пильними і обачними. Якщо Ви все ж таки стали жертвою зловмисників, негайно звертайтеся до міліції за номерами телефонів (0522) 22-17-34, (0522) 39-41-56, (0522) 39-75-19 або на номер «102»
Правоохоронці також нагадують жителям області, що вони можуть звертатися за номером цілодобової «гарячої лінії» УМВС в Кіровоградській області «Громадянська позиція», із повідомленнями про адміністративні чи кримінальні правопорушення та інші події, а також про неправомірні дії працівників міліції. Номер цілодобової «гарячої лінії» УМВС в Кіровоградській області: 0-800-509-102 (безкоштовно для дзвінків із стаціонарних номерів телефонів).


За матеріалами
Кіровоградського МВ УМВС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool