Міліція викрила кіровоградців, які займались незаконною діяльністю зі встановлення супутникового обладнання

Березень 06, 2014 | Новини | Переглядів: 1372 | Коментарі: 1

Правоохоронці задокументували факт надання зловмисниками послуг щодо здійснення заміни стандартного програмного забезпечення, у результаті чого, за умови безперебійного під’єднання до мережі Інтернет, замовники отримували безкоштовний перегляд платних телевізійних каналів. Підозрюваним загрожує до шести років позбавлення волі.

Організатором «бізнесу» виявився 30-річний житель обласного центру. Кіровоградець мав вищу технічну освіту, тож добре знався на роботі телекомунікаційних мереж. Він безпосередньо займався «прошивкою» ресиверів (пристроїв для декодування телевізійних сигналів). Допомагали чоловіку двоє його знайомих 27 та 30 років. В їх обов’язки входили виїзд за місцем проживання замовника, встановлення супутникового обладнання та забезпечення його функціонування.
Аби зацікавити якнайбільше потенційних клієнтів, організатор на одній з вулиць міста розмістив рекламну вивіску з інформацією про надання відповідних послуг із зазначенням власних номерів мобільних телефонів.
Згодом до кіровоградця зателефонував 46-річний місцевий житель, який виявив бажання встановити у себе вдома подібне обладнання з можливістю безкоштовного перегляду телепрограм платних каналів без відповідної старт-карти.
«Підприємець» повідомив чоловіку, що вартість послуги коштуватиме 1100 гривень, крім того, він має оплатити додаткові витрати для підключення спеціального кабелю. На дану пропозицію клієнт погодився, тож зловмисники взялися до роботи. За встановлення та налаштування обладнання кіровоградці отримали 1200 гривень.
- Працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю (СБК) УМВС у ході обшуку в квартирі замовника виявили з’єднані кабелями ресивер, маршрутизатор, супутникову антену з конвертором та телевізор, до якого були підключені понад 380 телевізійних каналів, серед яких і платні, – повідомив керівник підрозділу Олександр Ляпун. – В одного з зловмисників правоохоронці вилучили грошові кошти, отримані від незаконної діяльності.
Крім того, за місцем проживання організатора «бізнесу» працівники СБК УМВС в області виявили та вилучили роздруківку з переліком каналів, рекламний банер, візитні картки, а також флеш-накопичувач та кілька ресиверів з програмами-емуляторами, за допомогою яких можливо здійснювати перегляд телепрограм закодованих каналів без картки доступу.
Досудове розслідування за фактами несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв’язку та несанкціонованого збуту і розповсюдження інформації з обмеженим доступом, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 361 та ч. 2 ст. 361-2 КК України), наразі завершено. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool