Міліція: До уваги жителів Кіровоградщини!

Вересень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1675 | Коментарі: 0

Правоохоронці нагадують – розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях заборонено законом. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

Пияцтво залишається одним із найпоширеніших негативних явищ нашого суспільства. Як правило, все починається з банальної пляшки пива, а закінчується алкоголізмом, скоєнням правопорушень чи злочинів, втратою здоров’я, передчасною смертю. Та, не зважаючи на сумну статистику, кількість тих, хто регулярно вживає спиртні напої, у тому числі і неповнолітніх, з кожним роком зростає.
Актуальною залишається і проблема розпиття спиртних напоїв у громадських місцях та поява в громадських місцях у п'яному вигляді, тобто порушення громадянами не тільки елементарних норм моралі, а, в першу чергу, антиалкогольного законодавства.
Працівники міліції постійно вживають заходів щодо припинення та попередження подібних правопорушень. Так, лише в обласному центрі з початку поточного року правоохоронці за ст. 178 КУпАП притягли до адміністративної відповідальності більше 1600 осіб. Було накладено штрафів на суму понад 8,6 тисяч гривень.
Працівники ОВС нагадують громадянам, що згідно Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв", який набув чинності у лютому 2010 року, забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв:
- у закладах охорони здоров’я;
- у навчальних та освітньо-виховних закладах;
- у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
- у закладах культури;
- у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
- у ліфтах і таксофонах;
- на дитячих майданчиках;
- на спортивних майданчиках;
- у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.
Також забороняється куріння тютюнових виробів:
- у ліфтах і таксофонах;
- у закладах охорони здоров'я;
- у навчальних та освітньо-виховних закладах;
- на дитячих майданчиках;
- на спортивних майданчиках;
- у під'їздах жилих будинків;
- у підземних переходах;
- у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення).
Забороняється, крім спеціально відведених для цього місць, куріння тютюнових виробів:
- у закладах громадського харчування;
- у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ;
- у приміщеннях закладів культури;
- у приміщеннях закритих спортивних споруд;
- у приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності.

Санкцією ст. 178 КУпАП за розпиття пива, алкогольних напоїв у заборонених законом місцях, у тому числі парках і скверах, або появу у громадських місцях у п’яному вигляді передбачено покарання у вигляді попередження чи накладення штрафу. Повторне скоєння правопорушення карається громадськими чи виправними роботами або адміністративним арештом на строк до п'ятнадцяти діб.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool