Міліціонери Кіровоградщини провели операцію «Батискаф»

Листопад 16, 2011 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

З 17 жовтня по 11 листопада 2011 року на території Кіровоградської області працівники міліції провели комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “Батискаф”. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Мета операції – документування каналів витоку підконтрольних речовин з підприємств, які виробляють або у своєму виробництві використовують наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, об’єктів аптечної мережі, лікувальних закладів, комерційних структур та місць ймовірної ”вуличної” торгівлі сильнодіючими або отруйними лікарськими засобами та прекурсорами.
Всього на території регіону розташовано 140 суб’єктів господарювання, які мають ліцензію Комітету контролю за наркотиками на право здійснення діяльності, пов’язаної з обігом зазначених засобів.
У результаті вжитих заходів правоохоронці здійснили 89 перевірок медичних закладів, аптек та їх структурних підрозділів, а також суб’єктів, які використовують прекурсори.
Загалом працівники міліції виявили 8 фактів порушень, пов'язаних із “вуличною” торгівлею сильнодіючими лікарськими засобами та із здійсненням господарської діяльності без дозвільних документів. Крім цього, виявлено 4 факти, пов’язаних із незаконними діями з прекурсорами.
Так, під час проведення перевірки діяльності одного із підприємств у Новоукраїнському районі правоохоронці виявили факт зберігання 200 мл перкурсору без відповідної ліцензії, за яким було складено адміністративні матеріали за ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).
У тому ж районі оперативники затримали 43-річного чоловіка та 25-річну жінку, у яких вилучили відповідно 9 та 24 капсули «Димедролу». За словами місцевих жителів сильнодіючий лікарський засіб вони придбали у випадкового знайомого для власного вживання.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили особу «збувача». Ним виявився 30-річний житель районного центру. Під час затримання у підозрюваного було виявлено та вилучено конвалюту «Димедролу», який він планував продати.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 321 КК України (незаконне зберігання, збут отруйних чи сильнодіючих речовин), санкцією якої передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool