Миколаїв: нетверезий водій маршрутки перевозив пасажирів

Травень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 1024 | Коментарі: 0

Працівники ДАІ виявили водія маршрутного транспортного засобу, який знаходився за кермом у нетверезому стані.

23 травня, о 16 годині 45 хвилин, в м. Миколаєві, на перехресті пр. Жовтневого та вул. 295-ої Стрілкової Дивізії, інспекторами роти ДПС відділу ДАІ Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області за порушення правил проїзду перехресть був зупинений автобус «Семар 3234», який рухався по маршруту № 2 «Ракетне урочище - Жовтневе». За словами 41-річного водія, його відволікли пасажири, тому він не помітив забороняючий сигнал світлофора.

Під час складання адміністративних матеріалів за ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника», у інспекторів ДАІ виникла підозра, що водій знаходиться в стані сп’яніння. Чоловік погодився встановити цей факт на місці за допомогою сертифікованого спеціального технічного приладу «Драгер Алкотест» та згідно результату проведеної експертизи водій знаходився в стані сп`яніння. Але результат його не задовольнив, тому водій висловив бажання встановити факт сп’яніння у Миколаївському обласному наркологічному диспансері, де згідно результату проведеної експертизи рівень алкоголю становив 0,75 проміле при допустимій нормі - 0,2.

За власним зізнанням водія пасажирського автобуса, він вживав алкогольні напої напередодні ввечері, а зранку медичний працівник не допустила його до роботи. Тому він вирішив виїхати на роботу ввечері, коли його і зупинили співробітники ДАІ. Тим не менш відмітка про проходження передрейсового медичного огляду свідчить, що о 5 годині 30 хвилин водій був цілком придатний для керування транспортним засобом.

У відношенні правопорушника був складений адміністративний матеріал за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Крім того, водій перевозив пасажирів по маршруту, який обслуговує ПП «ПИК», при цьому у водія був шляховий лист, виданий цим підприємством-перевізником. Але під час перевірки, співробітники ДАІ встановили, що на даний автобус тимчасовий реєстраційний талон, для використання на маршрутах ПП «ПИК», та ліцензійна картка не видавались. Також у водія був відсутній поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та протокол обов’язкового технічного контролю, при тому, що в автомобілі не працює стоянкова гальмівна система.

Слід нагадати, що з 20 травня по 15 червня 2013 року на Миколаївщині, як і по всій державі, проводяться профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті - «Автобус - 2013». Основна мета яких - це профілактика аварійності на пасажирському автотранспорті, попередження порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, особливо тих, що надають послуги з перевезення пасажирів, здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері безпеки дорожнього руху.

повідомляє сайт Департаменту ДАІ МВС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool