Микола Cидоренко: «органи прокуратури покликані захистити інтереси громадян та держави при виконанні судових рішень»

Липень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1111 | Коментарі: 0

Під час чергового семінару, що відбувся в прокуратурі області, мова йшла про представницьку діяльність прокурора щодо захисту прав громадян та інтересів держави при виконанні судових рішень і питань взаємодії з органами державної виконавчої служби Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як зауважив заступник прокурора області Микола Сидоренко, порушення саме цієї теми, обумовлено її актуальністю. Оскільки на сьогодні питання реального виконання судових рішень стоїть надзвичайно гостро. Про це свідчить значна кількість звернень, які надходять до органів прокуратури Кіровоградщини від громадян та юридичних осіб. До речі, переважна більшість справ, що слухаються, на цей час у Європейському суді з прав людини, стосується невиконання чи тривалого виконання судових рішень, постановлених національними судами.
В ході семінару йшлося й про те, що обов’язковість рішень суду є однією з основних засад судочинства, гарантованих Конституцією України. За всієї досконалості та демократичності судової системи ефективність її діяльності в першу чергу залежить від кінцевого результату. Тобто, своєчасного і повного виконання судового рішення. І в кожній конкретній ситуації, що склалася, органи прокуратури покликані (використовуючи надані законом повноваження) захистити інтереси громадян та держави при виконанні судових рішень.
У даному заході прийняли участь прокурори міст та районів області, представники органів державної виконавчої служби Кіровоградщини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool