Микола Азаров: Соціальні ініціативи Президента реалізують за рахунок зростання економіки

Квітень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 866 | Коментарі: 0

Кошти на реалізацію соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича будуть забезпечені за рахунок зростання економіки. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у п'ятницю в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер". 

"Кошти можна взяти тільки із одного джерела - з нашої економіки. Можна, звичайно, їх позичати, але у минулі роки ми вже так напозичались, що нам уже зараз не до позичок, нам би повернути те, що взяли. Тому джерело одне - робота нашої економіки", - сказав Глава Уряду. 

Він підкреслив, що за два роки Уряду вдалося стабілізувати фінансово-економічну ситуацію, вітчизняні підприємства почали отримувати більше прибутку і, відповідно, зросли надходження з податку на прибуток. "Ми збільшили обігові кошти на рахунках наших підприємств. Таким чином ми надали стимули для економіки та збільшився прибуток підприємств. Якщо економіка працює краще, енергійніше, то підприємства отримують більше прибутку. А це означає, що більше сплачується податку на прибуток до державного бюджету", - зазначив Микола Азаров.

Водночас Прем'єр-міністр наголосив, що податок на розкіш не стане основним джерелом наповнення бюджету, оскільки, за попередніми розрахунками, в результаті його запровадження можна буде додатково отримати максимум 400 мільйонів гривень. "Максимальні розрахунки говорять, що у кращому випадку від запровадження податку на розкіш можна буде отримати максимум 400 мільйонів гривень. Порівняйте: 33 мільярди і 400 мільйонів. Але цей податок обов'язково буде запроваджений", - підсумував Микола Азаров.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool