Мешканцям Кіровоградщини заборонено розводити багаття в лісах

Червень 16, 2020 | Новини | Переглядів: 862 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині з початку року в природних екосистемах виникло 438 пожеж, у лісових масивах – п’ять. На противагу за аналогічний період 2019 року їх кількість була значно меншою: у природних екосистемах сталися 334 пожежі, а в підпорядкованих лісогосподарських підприємствах не було зафіксовано жодного випадку. Щоб зменшити ризики виникнення пожеж цьогоріч, в області посилено моніторитимуть ситуацію.

Відповідне рішення прийняли члени обласної комісії з питань ТЕБ і НС сьогодні, 16 червня.

Як зазначив керівник Управління ДСНС у Кіровоградській області Віталій Миронюк, наразі на цілодобовому чергуванні перебуває близько 210 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів. У разі погіршення ситуації до ліквідації пожеж залучатимуть більшу кількість рятувальників. Аналогічно сформовані й команди для пожежогасіння з числа тих, хто працює у лісництвах.

Очільниця обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко додала, що на випадок гасіння великих лісових пожеж у державних лісогосподарських підприємствах Кіровоградщини створили резерви пального. Загалом у лісництвах наразі є в наявності майже 4 тис. літрів бензину, 4 тис. літрів дизильного палива та 90 літрів мастил. Ще 8 тис. літрів складає оперативний резерв пального Управління ДСНС України в області.

Голова ОДА Андрій Балонь зазначив, що для своєчасного виявлення джерел займань і забезпечення гасіння пожеж на початкових стадіях необхідно посилити моніторинг у природних екосистемах і лісових масивах.

Упродовж пожежонебезпечного періоду до 30 жовтня забороняється розведення багать у лісових масивах і випалювання сухої рослинності в лісах, лісосмугах і на узбіччях доріг. Для здійснення контролю за дотриманням вимог пожежної безпеки здійснюватимуться рейди та патрулювання. На період високого та надзвичайного високого класів пожежної небезпеки для громадян тимчасово обмежать відвідування лісових масивів та лісопаркових зон. Аналогічно на їх території буде заборонено і в’їзд автівок», – йдеться у протоколі засідання комісії, яке підписав очільник Кіровоградщини Андрій Балонь.

Окрім цього, вживатимуться заходи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ на сільськогосподарських угіддях і прилеглих до них територіях. Це допоможе знизити рівень пожежної небезпеки та, як наслідок, попередити можливі загорання у лісах і природних екосистемах.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool