Мешканцям Кіровоградщини: Не знаючи броду, не лізьте у воду!

Травень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1187 | Коментарі: 0

Спекотна травнева погода посприяла достатньому прогріву води у водоймах області. Багато з нас вже відкрили купальний сезон. Та не слід забувати про те, що відпочинок на воді - небезпечний. Про це Інтернет-видання  «FOTOINFORM» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

Так, 6 травня у місті Новоукраїнка на річці Чорний Ташлик під час купання загинув 38-річний місцевий житель. За словами свідків, які рибалили поруч, чоловік зайшов у воду і поплив у бік протилежного берега та, не допливши, пішов під воду. Тіло нещасного вилучили з річки водолази. Причина смерті чоловіка наразі встановлюється.
Більшість людей, у тому числі діти, гине через купання саме в необладнаних для цього місцях, нещасні випадки найчастіше трапляються при порушенні правил безпеки на воді. Втопитися може не лише той, хто невпевнено відчуває себе на воді, а й вправні плавці, через власну самовпевненість та легковажність. Разом з тим, правила поведінки на воді дуже прості: не заходити у воду в незнайомих та непристосованих для купання місцях, не залишати дітей без нагляду, не купатися у нетверезому стані, не бешкетувати у воді, не пірнати в незнайомих місцях та й, узагалі – не знаючи броду - не лізти у воду!
Нагадуємо власникам та користувачам водойм про відповідальність за безпеку громадян на них. Потурбуйтеся про наявність застерігаючих стендів, обладнання місць для купання та створення рятувальних постів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool