Маємо спільні завдання з Нацполіцією: забезпечувати добробут громадян та верховенство законів на території області, - Сергій Кузьменко

Липень 09, 2018 | Новини | Переглядів: 780 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів нараду з питань взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з територіальними підрозділами Національної поліції.

Нарада відбулася за участі начальника Головного управління Нацполіції в області Романа Козьякова, керівників територіальних підрозділів та галузевих служб органів Національної поліції, а також голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення, керівників об’єднаних територіальних громад.

"Маємо спільні завдання: безпека, добробут наших громадян, верховенство законів на території області, – зазначив голова облдержадміністрації на початку наради, інформуючи про мету зібрання. – Нині у нас є чимало питань, які потрібно спільно вирішувати".
Керівник ОДА підкреслив, що одне з головних завдань – це протидія корупції. Він зауважив, що в області було зафіксовано кілька випадків вимагання і отримання представниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування неправомірної вигоди. "В Україні з ініціативи Президента створено низку антикорупційних органів, окрему судову гілку влади, яка повинна боротися з такими проявами. Однак, незважаючи на це, є люди, які не до кінця розуміють, що таке служіння народу і робота на державу. Деякі вважають, що це можливість використовувати свою посаду, щоб отримувати певний фінансовий зиск. Але ніхто з цим миритися не буде! – наголосив Сергій Кузьменко. – Я закликаю органи Нацполіції прикласти максимум зусиль, щоб такі факти були розслідувані, усі винні були покарані, а суспільство дізналося про суть цих злочинів".

Голова облдержадміністрації також закликав керівників територій тісно співпрацювати з правоохоронцями: "Ми маємо спільно ухвалювати рішення, найти правильний формат співпраці, щоб отримувати результат. А результат – це добробут і безпека людей".

Про стан взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з органами Нацполіції в області поінформував Роман Козьяков. Посадовець, зокрема, зосередив увагу на пріоритетних завданнях, які виконують правоохоронці, поінформував про штатну чисельність та структуру органів Нацполіції в області, кадрове забезпечення, матеріально-технічне оснащення підрозділів, а також про створення місцевих поліцейських станцій та виконання місцевих програм профілактики злочинності. Начальник Головного управління також окреслив основні проблемні питання, вирішенням яких правоохоронці займаються першочергово. Серед них було названо проблему правопорушень у сфері аграрного сектору – незаконне поглинання підприємств, організацію рейдерства, посягання на особисте майно громадян та майно підприємств.

Сергій Кузьменко зауважив, що в питаннях протидії незаконному поглинанню сільськогосподарських підприємств органи Нацполіціїї повинні не лише вчасно реагувати на протиправні дії відповідно до законодавства, а й інформувати населення про виконану роботу стосовно поновлення прав постраждалих. Голова ОДА, підкреслив, що оперативне висвітлення в засобах масової інформації результатів роботи правоохоронців є дуже важливе для попередження протестних настроїв, які виникали в суспільстві після вчинення рейдерських захоплень, зокрема, як було у випадку з агрофірмою "Маріампольська".

"Закликаю Національну поліцію налагодити комунікацію із суспільством і інформувати жителів області про проведену роботу, про те, які заходи вживають правоохоронці задля відновлення справедливості. Сподіваюся, що публічність буде характерною для роботи управління Нацполіції в області під керівництвом нового начальника Романа Козьякова", – наголосив голова облдержадміністрації. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool