Кропивницький: виконком не погодив реорганізацію пологового будинку імені Святої Анни

Жовтень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 1025 | Коментарі: 0

Альтернативі підвищенню рівня надання акушерсько–гінекологічної допомоги жіночому та дитячому населенню і раціональному використанню наявних трудових, фінансових та матеріальних ресурсів у сфері охорони здоров’я Кропивницького немає.

На цьому наголосила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук на засіданні виконавчого комітету сьогодні, 25 жовтня, під час обговорення питання щодо оптимізації мережі лікувально – профілактичних закладів комунальної власності обласного центру та реорганізації пологового будинку №2 імені Святої Анни шляхом його приєднання до пологового будинку №1.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Оксана Макарук наголосила на беззаперечних перевагах як для жіночого населення міста, так і двох трудових колективів лікарняних закладів, які дають перспективи створення у Кропивницькому повноцінного сучасного перинатального пологового центру ІІ рівня.
- Перш за все ми робимо суттєвий крок вперед у підвищенні якості надання медичних послуг населенню, - підкреслила начальник управління. – Ми сконцентруємо в одному місці найкращих спеціалістів, найсучасніше обладнання, створимо для жінок і новонароджених найкращі умови перебування. По – друге, ми збережемо трудові колективи. Якщо згаємо час і будемо оптимізувати ліжковий фонд у відповідності з вимогами міністерства – скорочень не уникнути.

Ще одним вагомим плюсом на користь реорганізації буде можливість створення у Кропивницькому такого необхідного центру гемодіалізу на базі нового закладу міської лікарні №2 – яку можна розмістити на звільнених площах пологового будинку Святої Анни. Створення такого центру сьогодні є питанням життя і смерті для сотні кропивничан, які чекають своєї черги на проходження процедури в обласній лікарні.
На засіданні виконкому взяти участь в обговоренні питання прийшли сьогодні і представники трудовогог колективу пологового будинку №2, і члени громадської ради, і активні кропивничани, які не байдужі до питань життєдіяльності громади. У них, як і у членів виконкому було багато запитань до Оксани Макарук, щодо процедури і перспектив об’єдання закладів.

З пропозицією підвищити рівень інформування громади, провести ще одні громадські слухання у місті із залученням фахових спеціалістів і громадськості запропонував член міської громадської ради Ігор Погосій. Очевидно не вистачило інформації для погодження запропонованого проекту рішення міської ради і членам виконкому. Для результативного голосування не вистачило одного голосу – 8 “за”.
- Ми наполегливо будемо рухатися визначеною дорожною картою, - підвів підсумок обговоренню міський голова Андрій Райкович. –

Обов’язково донесемо всю необхідну інформацію до мешканців міста, потрібно – проведемо громадські слухання, вислухаємо експертів. Але іншого шляху у нас немає і я прошу усіх, від кого залежить прийняття рішення, відкинути політичну складову. Маємо бути раціональними. З наступного року з міського бюджету будемо фінсувати усі видатки по утриманню закладів. Держава виділятиме кошти виключно на заробітну плату, тож ми не можемо дозволити собі таку розкіш – утримувати лікарняні ліжка, на яких немає хворих. Приміщення пологового будинку імені Святої Анни було і залишається комунальним, на балансі управління охорони здоров’я. Його можна використати з розумом, для вирішення справжніх проблем у галузі медицини обласного центру. А прийде час, у Кропивницькому начнуть народжуватися по 5-6 тисяч малюків на рік, а не 2 тисячі, як сьогодні, ми завжди зможемо наростити наші потужності.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool